اگر موهایی ابریشمی می‌خواهید…

زنبور گزیده را به nخود می دید! بیماران از نواحی مختلف شهرری به علت گزش زنبور به اورژانس انتقال داده می شدند. تعدادی از بیماران با سوزش محل زخم، عده ای با قرمزی و درد مفاصل نزدیک و یک مورد با کهیر درد را در راه رسیدن به مغز متوقف می‌کند ‘ ‘اعتقاد بر این است که پیچیدن باندهای گرم کننده به دور عضو، بهترین شیوه گرمادرمانی است زیرا با اینکار دمای کمتر اما ماندگارتر و برای مدت چندین ساعت عضو

برای جایگزینی میكروبهایی كه به طور طبیعی در دهان وجود دارد و رشد و تكثیر آن … اضافه شدن پروتئین های موجود در غذا و بزاق و همچنین لاشه سلولهای مرده بافت های مختلف دهان در مجموع باعث افزایش حجم این nرسوبات شده وبه مرور جرم تشكیل می شود و در دهان قابل مشاهده می شود ‘ ‘چیزی كه مهم است این است كه ما معمولاً مقدار كمی از جرم تشكیل شده را می توانیم مشاهده كنیم و قسمت عمده این جرم با تخریب لثه در زیر لثه تخریب شده جایگزین شده و از دید مستقیم ما پنهان می ماند و مسئله مهمتر اینكه این جرم های تشكیل شده پر از میكروبهای مختلف است و با مسكواك زدن هم تمیز نمی شود و این میكروبها بین ۲۰ الی ۴۰ درصد جرم تشكیل شده را تشكیل می دهد و افت چسبنده لثه را كه محكم nبه دندان چسبیده را بمرور تخریب كرده و بافت نگهدارنده حیاتی لثه را تخریب كرده و باعث سست شدن پایه های دندان می شود ‘ ‘پس نتیجه می گیریم كه با جرم گیری و تمیز كردن این جرم های تشكیل شده بر روی دندان از روند تخریب لثه جلوگیری كنیم ‘ ‘چنانكه در قسمت اول این بحث ذكر شد جرم های تشكیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگی لثه شده و خود جایگزین می شود. یک راه بسیار اساسی بروید. استفاده از الکل می تواند بهترین گزینه برای رفع بوی پا باشد. یک دستمال را به مقداری الکل آغشته کنید و به کمک آن پای خود را کاملا تمیز کنید. بین انگشتان را کاملا با الکل شست شو دهید تا دیگر اثری از بو باقی نماند ‘ ‘شکستگی عمودی ریشه، از تاج دندان و سطح جونده آغاز می شود و تا ریشه دندان امتداد پیدا می کند ‘ ‘دندان برخی افراد به طور ناگهانی به صورت عمودی می‌شکند. چرا گاهی چنین اتفاقی می‌افتد؟خوب است nبدانید فشار های ناشی از جویدن به صورت متعادل و مناسب به دندان ها وارد می شود و دندان ها نیز این فشار را به فک بالا و پایین منتقل می کنند، اما در صورتی که شخصی به هر دلیل چند دندان خود را از دست بدهد، نیرویی که هنگام جویدن به وسیله عضلات جونده به دندان های باقیمانده وارد می شود، بیشتر از حالت طبیعی خواهد بود و سهم هر دندان از فشار جویدن، بیش از حد طبیعی بالا می رود. در چنین شرایطی شکستن عمودی دندان که معمولا تا ریشه نیز ادامه می یابد انتظار می nرود ‘ ‘البته دندانپزشک عمومی درباره دلایل شکستن عمودی دندان توضیح می دهد: این حالت در دندان هایی که به دلیل پوسیدگی وسیع، اگزودای ناشی از استرپتوکوک بتا همولیتیک گروه A عموما کرمی رنگ است و محدود به لوزه باقی میماند ‘ ‘گاه ماهیت فولیکولر دارد یعنی محدود به کریپت های لوزه ( حفرات لوزه ) باقی میماند و سایر نقاط لوزه به رنگ قرمز ملتهب nدیده میشود ( follicular exudative pharyngitis) . آدنوویروس و هرپس سیمپلکس میتوانند اگزودا روی لوزه ایجاد کنند. در مورد آدنوویروس اگزودا مشابه استرپتوکوک است ولی در هرپس شروع بیماریزایی با وزیکول ( طاولهای کوچک حاوی مایع ) است که پس از باز شدن وزیکول اگزودای ملایمی روی لوزه ها پدید می آید ‘ ‘آدنوپاتی یا بزرگی غدد لنفاوی در گلودرد چرکی شایع است. در اکثر موارد عفونت استرپتوکوکی لنفادنوپاتی محدود به قسمت تحت فکی ( submandibular) میباشد و عموما در nلمس دردناک است. درعفونت هرپس نیز چنین است ولی در عفونتهای ناشی از EBV لنفادنوپاتی عموما در خلف گردن مشاهده میشود و دردناک نیست ‘ ‘عفونت EBV (Epstein barr virus) میتواند اگزودا روی لوزه ها ایجاد کند و بندرت ممکن است این اگزودا ورای لوزه ها نیز دیده شود ‘ ‘عوامل بیماریزا (etiologic):استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A یا استرپتوکوک پایوژن ( روش های دقیق آزمایشگاهی آنها را بررسی کنند. آنها با همین روش به تازگی توانسته اند اوله آمید را (لیپیدی که قبلا در مغز شناسایی شده بود) در این لایه اشک شناسایی کنند. در آینده احتمالا نقش دیگر لیپیدهای لایه اشک نیز شناخته خواهد شد ‘ ‘▪ لایه آبی:این لایه شامل آب، پروتئین های مختلف و بعضی هورمون nها و آنزیم ها، سلول های ایمنی، سدیم، پتاسیم و اوره است. بعضی از این مواد در مبارزه با عوامل میکروبی نقش دارند. این لایه را غدد اشکی موجود در پلک ها ترشح می کنند و علاوه بر کنترل عوامل میکروبی، در تمیز نگه داشتن چشم و شستشوی آن نقش دارد ‘ ‘▪ لایه مخاطی:داخلی ترین لایه پرده اشک است که به وسیله ملتحمه تولید می شود و ترشحات مخاطی دارد. این لایه مخاطی، لایه ای آبدوست است که به لایه آبی اجازه می دهد راحت روی سطح چشم پخش شود و در نتیجه به مرطوب ماندن nچشم ها کمک می کند. اگر این لایه وجود نداشته باشد، اشک به چشم نمی چسبد. این لایه در تماس مستقیم با قرنیه است.غدد اشکی، اشک ترشح می کنند که به فضای میان پلک ها و کره چشم می رود، اما لازم است اشک ها تخلیه شوند. به همین دلیل اشک به دو دهانه ریز در لبه پلک