عوامل محيطي در بروز آن تا‡ثير دارند. از جمله مهمترين عوامل موِثر، كريپتوركيدسيم است كه به معني عدم نزول بيضه به محل طبيعي خود در كيسه اسكروتوم (يا كيسه بيضه) است. در حالت طبيعي بيضهها در دوره جنيني عرق، يک مايع بي بوست که با فعال شدن هورمونهاي جنسي در دوران بلوغ از غدد عرق يا همان آپوکرين ترشح مي شود و فقط پروتئين، چربي و قند دارد.عامل اصلي ايجاد بو، باکتريهايي هستند که به طور طبيعي روي پوست
رسیدهاند که خطر مرگ و میر در آقایان و خانمهایی که اندازه دور کمرشان به ترتیب بیشتر از ۱۲۰ و ۱۱۰ سانتیمتر است، دوبرابر بیشتر از بقیه است. به همین دلیل توصیه میشود اگر اضافهوزن دارید و اندازه دور کمرتان بالاست، حواستان را بیشتر جمع کنید ‘ ‘چربیهای تجمعیافته روی مفصل رانهایکی از عوامل اصلی چاقی و اضافهوزن، زیادهروی در مصرف مواد غذایی و نبود تحرک بدنی کافی است. البته این امکان نیز وجود دارد که بدون پرخوری و به دلیل عواملی مهارناپذیر nبروز کند؛ برای مثال، مشکلاتی مانند اختلالات تیروئیدی ممکن است باعث افزایش وزن و چاقی، بخصوص در دور باسن و بالای رانها شود. شاید تعجبآور باشد، اما فلزات سنگینی که در آب لولهکشی و مواد پرکننده دندانها وجود دارد نیز ممکن است باعث بروز اختلالات تیروئیدی باشد ‘ ‘بیشتر ما هنگام چاقی با انباشتگی چربی در اطراف شکم، روی مفصل ران و کنار باسن یا بازوها مواجه میشویم. هرچند انباشتگی چربی در کمر و پشت بسختی امکانپذیر است، اما وقتی چربیها در این ناحیه nنیز رخنه کنند و ذخیره شوند، خلاصی از شرشان به مراتب سختتر است. چربیهای انباشتهشده در نواحی اشارهشده مبتلا به هپاتیت B در منزل دارید، همه اعضای خانواده واکسن بزنند ‘ ‘اصول تغذیه در هپاتیتمبتلایان مانند هر بیماری دیگری باید تغذیه خاصی داشته باشند تا تغذیه nناسالم مزید بر علت نشود و به آسیب ناشی از ویروس اضافه نکند. در کشور ما به دلیل آنکه مصرف مشروبات الکلی ممنوع است، از این نظر نگرانی کمتری وجود دارد که مصرف الکل، اثرات ویروس بر کبد را افزایش میدهد. اما در مصرف بعضی خوراکیها باید دقت کرد ‘ ‘۱ـ آرد و گلوتن:پروتئین گندم یا گلوتن یکی از ترکیبهایی است که بهسختی قابل هضم است. بنابراین افراد مبتلا به هپاتیت باید در مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن احتیاط کنند. گلوتن از عواملی است که امکان دارد زمینهساز nالتهاب باشد.بنابراین در افراد مبتلا به هپاتیت، مصرف موادغذایی حاوی گلوتن مناسب نیست و بهتر است افراد مبتلا به هپاتیت از مواد غذایی بدون گلوتن یا با گلوتن تعدیلشده استفاده کنند ‘ ‘۲ـ آب شهری:همیشه تاکید بر این است که آب شهری بهترین آب نوشیدنی است. اما این زمانی درست است که آب لولهکشی به لحاظ کیفی مناسب باشد.در بسیاری موارد آب لولهکشی حاوی ترکیبهای نامناسبی مانند فلزات سنگین، کلر و ‘ ‘اصلاح وضعیت غذا خوردن، مصرفنکردن آدامس و نوشابههای گازدار، آرام غذاخوردن، توجه به بیماریهایی که ذکر شد و nدرمان آنها مشکل نفخ را تا حدود زیادی برطرف میکند. درصورتی که با رعایت مسایل فوق مشکل حل نشد، یعنی زمینههای عصبی و استرسی در میان است که باید زیر نظر روانشناس یا روانپزشک حل شوند. درصد بسیار کمی از بیماران ممکن است به بیماریهای بسیار نادری مبتلا باشند که به اقدامها و بررسیهای پیچیدهتر نیاز دارند ولی بیشتر افراد با نکاتی که ذکر شد درمان میشوند. افرادی هم که دائم آروغ میزنند بهتر است تا حد امکان جلوی آروغ زدن خود را بگیرند چون این کار nمیتواند مشکل نفخ را بدتر کند ضمن اینکه باید عادتهای غذایی و نحوه غذاخوردن این افراد هم اصلاح شود ‘ ‘معمولا داروهای گیاهی که عمدتا با پایه نعناع ساخته میشوند برای نفخ دستگاه گوارش فوقانی مفید هستند البته به شرط اینکه بیمار مشکل ریفلاکس و یبوست نداشته باشد زیرا نعناع باعث بدتر شدن این دو مشکل میشود اما همین داروها برای افرادی که دارای نفخ روده هستند موثر نیست. برای نفخ روده داروی گیاهی خاصی وجود ندارد و از آنجا که مشکل عمدتا بیماری میکروب می باشد ، لذا ممکن است این بیماری از شما به افراد سالم منتقل گردد ‘ ‘سل چگونه از بیمار به فرد سالم منتقل می شود ؟میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده و نظیر سرماخوردگی منتقل می شود . این ذرات در صورتی که مبتلا به سل ریوی باشید توسط سرفه ،عطسه ، صحبت ، خنده و یا فریاد شما ، ایجاد و در هوا پخش می شوند . یک nسرفه می تواند ۳۰۰۰ ذره میکروبی وارد هوا نماید و ۵ دقیقه صحبت کردن نیز همین تعداد ذره تولید می کند و عطسه نیز تعداد بیشتر ایجاد می نماید ‘ ‘این ذرات میکروبی چون بسیار کوچک هستند ، در هوای موجود در هر فضای بسته برای مدت طولانی می توانند به طور معلق باقی بمانند. میکروب سل در خلط کاملاً خشک شده و یا در گرد و غبار معلق پس از ۸ تا ۱۰ روز از بین می رود. این میکروب در خاک سرد و سایه دار حداقل ۶ ماه زنده مانده و در خلط در حال پوسیدن و تجزیه ، هفته ها و nماهها مقاومت دارد. لذا هوای اطاق آلوده شده به میکروب سل توسط شما ، می تواند حتی در زمان غیاب شما نیز موجب انتقال بیماری گردد ‘ ‘زمانی که فرد سالم در هوای آلوده به این ذرات میکروبی تنفس کند، میکروب سل را وارد ریه خود کرده و
http://expressimg.com/images/2014/10/28/images1_1.jpg